Curaçao

Curaçao is voor Nederlanders altijd een speciale plek, we delen toch per slot van rekening vele jaren geschiedenis. Het eiland is onderdeel van de Nederlandse Antillen en wordt samen met Aruba en Bonaire de ABC-eilanden genoemd. Het blijft frappant om in een Caraïbische sfeer zoveel Nederlandse invloeden te herkennen.

Curaçao is de grootste van de drie benedenwindse eilanden, het eiland is zo'n 40 km lang. U betaald in de Antilliaanse guldens, deze is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Mocht u op het eiland zijn, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan het historische centrum van Willemstad, het is alsof de tijd heeft stilgestaan. Andere plaatsen op Curaçao zijn Westpunt, Barber en Fuik Bay. Er vele stranden en veel mooie resorts en hotels. Door het constante klimaat is het een zonbestemming voor het hele jaar. Bekende evenementen zijn het Curaçao Jazz Festival, het Curaçao Salsa Festival en verschillende strandfeesten zoals de Full Moon Party.

Curaçao en autohuur

De meeste auto's worden verhuurd op het grote vliegveld van Curaçao, officieel genaamd Curaçao International Airport. Dit wordt ook wel Hato of Willemstad International Airport genoemd. Wij hebben daar contracten met Avis en Alamo. In Curaçao zijn er naast de bekende verhuurbedrijven ook lokale aanbieders, sommige daarvan verhuren oude auto’s. Gaat u met een wat kleinere lokale verhuurder in zee, let hier dan op bij het boeken.

Auto verhuurders

Zoals hierboven genoemd doen we zaken met Alamo en Avis. Ze zitten bieden op de luchtenhaven en op verschillende locaties in Willemstad zelf. Zo zit Alamo met een locatie in het Marriot hotel en heeft Avis een locatie op Otrabanda en Kaya Seru Mahuma 36-38.

Tips voor autohuur in Curaçao

Let goed op dat de auto geheel schadevrij is. Controleer de voorruit op sterren en barsten, kijk de banden goed na en meld eventuele deuken en krassen die niet op het verhuurcontract vermeld staan. Let er tevens goed op wat er afgesproken wordt met de benzine. Zowel Avis als Alamo hebben de optie vol = vol, en dit volgens ons de beste en meest eerlijke keuze.

Kijk goed wat het eigen risico is. Meestal is dit US 500,- en zitten de banden en voorruit daar niet in. Als wij de auto aanbieden zonder eigen risico, kies daar dan voor. Als je het ter plekke af moet kopen betaal je een veelvoud van de geringe meerprijs. Banden, onderstel en glas zitten er dan vaak niet in. Let er dus goed op! En bij schade altijd een politierapport op laten maken. Dit scheelt een hoop discussie.

Veel rijplezier op Curaçao !

Curacao

AutohuurWereldwijd AutoverhuurCuraçao.nl is onderdeel van de AutohuurWereldwijd Groep. © American Express Master visa
klik hier voor ons cookiebeleid